<<capitol anterior; derulați caruselul cu imagini pentru acces la articol. capitolul următor;>>
Mie nu-mi prea arde să glumesc, cel puțin nu în ultima vreme. Eram o persoană veselă, dar mi-a trecut veselia. Excursia mea, prin preajma entității cu coasa, mi-a deschis orizonturi noi. Nu-mi stătea mie capul la sănătatea mea. Era un lucru normal, să fiu sănătos și să-mi văd de familie, de meserie și de viață. Nici acum nu aveam de gând să mă bag în ciorba nimănui. Fiecare să-și facă treaba la locul unde ar trebui să și-o facă. Dar fiecare își face treaba corect? Sunteți siguri?
Sunt două mari clase de informații false cu care ne luptăm. Unele sunt informații false datorate nivelului de cunoștiințe al individului emițător, iar altele sunt informații false emise în mod voit, pentru a induce în eroare oamenii cu scopul obținerii de foloase materiale sau de obținere a unor glorii efemere. Ambiția unora, îi face să emită voit sau nu, informații și teorii false pentru a-și gâdila propriul orgoliu. Trezirea la realitate este extrem de dură.
Această îmbătare cu apa rece și chioară a propriei gâdilări de orgoliu ce nu face bine nimănui, este extrem de periculoasă pentru omenire. Cărămida fragilă, montată în peretele cunoașterii, duce implicit, în cele din urmă, la aruncarea la gunoi a câtorva bilioteci. Acele informați, oricât ar fi de frumos și aspectuos orânduite în acea bibliotecă sunt doar simple gunoaie clădite pe informații false. Ele, vrem sau nu vrem, mai devreme sau mai târziu, le vom arunca la coșul de gunoi al istoriei deoarece valoare lor este nulă din moment ce sunt deduse din informații false. Gândirea trebuie să revină pe pricipii cauzale, fără prea multe filozofii, dar trebuie, pe fiecare palier, să verificăm absolut toate informațiile. Dogmele nu-și au locul într-o cercetare modernă și reală a vieții.